تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/04/12 - 13:12
کد خبر: 474913

نسلی جدید از سیگنال‌یاب‌ها را رونمایی می‌کنیم/۱ تا ۱۰ سال محرومیت از آزمون برای متقلب‌ها

نسلی جدید از سیگنال‌یاب‌ها را رونمایی می‌کنیم/۱ تا ۱۰ سال محرومیت از آزمون برای متقلب‌ها

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نسلی جدید از سیگنال‌یاب ها را به وسیله تولید امواج در نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ رونمایی می‌کنیم که امکان تقلب را ناممکن می‌کند. اگر قطعه دریافت سیگنال به منظور انجام تقلب از داوطلبی کشف شود، بین ۱ تا ۱۰ سال از آزمون محروم خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عبدالرسول پورعباس امروز دوشنبه و در نشست خبری نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ با اشاره به تغییرات در برگزاری این آزمون اظهار داشت: نتایج اولیه مرداد و نتایح نهایی در شهریور اعلام می شود. یکی از تغییرات، «تشکیل یک پروفایل یا کارپوشه شخصی برای هر داوطلب» است که همیشه برای وی معتبر خواهد بود در همه آزمون ها برای وی باقی می ماند.

وی ادامه داد: سامانه برگزاری آزمون کنکور ۱۴۰۲ کاملا ماشینی شده است و هیچ فرایند دستی در آن نمی توانیم وارد کنیم، سیستم طوری طراحی شده که هیچ کس نمی تواند به طور دستی اطلاعاتی وارد آن بکند.

پورعباس افزود: از روز گذشته چندین مورد اعتراض نسبت به اطلاعات داوطلب داشتیم ولی با توجه به تدابیری که انجام شده است و پیشتر به داوطلبان موارد مغایرت را اطلاع دادیم، اکنون امکان ویرایش اطلاعات را نداریم و هر داوطلبی که سر جلسه حاضر نشود، به عنوان غایب محسوب می شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: برای ایجاد امنیت آزمون سراسری از تیرماه سال گذشته اقدامات را انجام دادیم، تنوع پرسشنامه ها و تنوع پاسخنامه ها و شخصی شدن آنها از جمله این اقدامات برای ایجاد آرامش داوطلبان است.

وی ادامه داد: امروز به نقطه ای رسیدیم که افراد بسیار معدودی و درصد خیلی کمی با دو روش سخت افزاری و نرم افزاری تقلب می کنند و ما به طور جد با این پدیده شوم مقابله می کنیم‌. نرم افزارهایی را طراحی کردیم که به حفظ آرام و آسایش کنکور کمک می کند و در حوزه سخت افزاری هم سیگنال یاب های جدید را رونمایی می‌کنیم.

پورعباس اظهار داشت: سوالات، کدهای ویژه ای دارند که فقط دستگاه های سازمان سنجش می‌تواند آنها را تشخیص دهد و سوالات شخصی سازی شده است. نیروی انتظامی و ضابِطان قضایی نیز تلاش زیادی برای کمک به سازمان سنجش کرده‌اند.

دستگیری ۲ شبکه ساماندهی تقلب در کنکور

وی از دستگیری دو شبکه ساماندهی تقلب خبر داد و افزود: دو شبکه را در هفته های گذشته دستگیر کردیم که امکانات زیادی را آماده کرده بودند تا به داوطلبان متقلب برسانند.

پورعباس گفت: نسل اول آشکارساز را سال گذشته ساختیم که ۸۵۷ داوطلب را با تجهیزات شناسایی کرد و ۱۰۵۰ نفر را هم از طریق بررسی فنی شناسایی کردیم. نمی گذاریم کسی از طریق خلاف وارد دانشگاه شود.

پورعباس با اشاره به تجهیزات فنی گیرنده گفت: شبکه های معاند و متقلب این دستگاه ها را در اختیار افراد قرار می دهند. گیرنده ها یا موبایل واره ها در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و یک دستگاه هم در گوش داوطلب قرار داده می شود سپس سوال به بیرون ارسال می شود و پاسخ به داخل جلسه ارسال می شود.

وی تاکید کرد: جلوگیری از ارسال پاسخ به داخل جلسه را هدف قرار دادیم. وقتی به این دستگاه که در گوش داوطلب است سیگنال ارسال می شود، دستگاه های سیگنال یاب یا آشکارساز ما آن را تشخیص داده و صدایی بوق‌مانند بلند از داخل این دستگاه به بیرون می آید به این شکل مراقبان متوجه می شوند که داوطلب یک قطعه الکترونیکی با خود دارد.

رییس سازمان سنجش افزود: این قطعه کوچک پلاستیکی قابل تشخیص نیست ولی از طریق سیگنالی که ما سر جلسه ارسال می کنیم، مراقب متوجه خواهد شد. دستگاه تولیدکننده امواج برای این سیگنال یاب به تعداد حوزه های آزمون تولید و توزیع شده است‌.

وی تاکید کرد: کشف این قطعه به معنای استفاده است و بین یک تا ۱۰ سال محرومیت از تحصیل را برای آن تعیین کرده‌ایم.

پورعباس در پاسخ به سوال ایرنا در مورد امکان تغییر زمان آغاز آزمون سراسری صبح روز چهارشنبه در ساعت ۶ صبح به جای ساعت ۸ صبح گفت: فرایند آزمون فی البداهه نیست و امکان تغییر یکباره در آن وجود ندارد. باید از سال قبل و شهریور سال گذشته اطلاع رسانی می کردیم؛ بنابراین تغییری نداریم و ساعت شروع آزمون های صبح ۸ و ساعت شروع آزمون های بعدازظهر ۱۴ و ۳۰ است و نیم ساعت قبل درهای حوزه ها بسته خواهد شد.

وی در مورد دلیل قطع نشدن اینترنت در این نوبت از آزمون سراسری نیز گفت: در بستر اینترنت تقلبی صورت نمی گیرد. یک فعالیت گرفتن عکس و ارسال به بیرون است و این عکس باید با حمایت گروهی منجر به حل سوالات و تهیه پاسخ شود. مهم برگشت پاسخ به جلسه امتحان است که برای برگرداندن پاسخ تمهیدات زیادی اندیشه شده است‌.

پورعباس توضیح داد: نسل دوم سیگنال یاب ها تحت تاثیر دستگاه تولیدکننده موج، وجود یک قطعه الکترونیکی همراه داوطلب را تشخیص می دهد. در مرحله بعد، سازمان سنجش گزارش فنی تولید می کند که نشان می دهد چه کسی تقلب کرده است. در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۵۰ نفر را شناسایی کردیم. همچنین باید دقت شود که امروز دو تیم آشکارساز داریم نسل اول و نسل دوم که حتی نسل اول هم ارتقا یافته است.

وی در مورد قطع اینترنت در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲ گفت: بعد از آزمون در مورد آثار مثبت و منفی قطع اینترنت تلفن همراه بررسی انجام شد. متوجه شدیم افراد زیادی متاثر شدند.‌ امروز زندگی مردم به شدت با اینترنت گره خورده است‌. در نشست اخیر مدیران سازمان سنجش هم اعلام کردیم متقاضی قطع اینترنت نیستیم و این امر به نحو شایسته ای در حال انجام است و آثار استفاده از دستگاه های سیگنال‌یاب از قطع اینترنت بیشتر خواهد بود.

نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با حضور یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۳۶ داوطلب در صبح و عصر روزهای چهارشنبه ۱۴ و پنجشنبه ۱۵ تیرماه در ۴۱۷ شهرستان، ۶۶۲ حوزه اصلی و ۱۹۵۵ حوزه فرعی برگزار می شود.

روند نام‌نویسی در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ از هشتم آبان آغاز شد و تا ۱۴ آبان ادامه داشت. سازمان سنجش آموزش کشور همچنین بعد از این زمان ۲۲ آبان به داوطلبانی که نتوانسته بودند نام‌نویسی کنند مهلت داد تا نام نویسی کنند.

نتیجه علمی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ شامگاه نهم اسفند به صورت کارنامه حاوی نمرات خام روی درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش قرار گرفت و داوطلبان می‌توانستند با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، کارنامه خود را مشاهده کنند.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱ با حضور ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر برگزار شد. بر اساس آمار ۶۰ درصد داوطلبان را زنان و ۴۰ درصد را مردان تشکیل می‌دادند.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ۴۱۷ شهرستان، ۵۸۵ حوزه اصلی و ۲۰۴۱ حوزه فرعی سازماندهی شد که از این تعداد ۲۵ حوزه فرعی در تهران قرار داشت.

نام‌نویسی در نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ نیز از ۱۵ فروردین آغاز شد و تا ۲۵ فروردین ادامه داشت. سازمان سنجش آموزش کشور یکبار هم امکان ثبت‌نام با تاخیر را برای داوطلبانی که فرصت ثبت‌نام پیدا نکرده بودند، منحصراً در روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان سنجش فراهم کرد و در نهایت حدود یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۳۶ نفر برای شرکت در آزمون ثبت‌نام کردند.

منبع: ایرنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توقف بی‌سابقه صادرات نفت عربستان به آمریکا
سهم پنهان دولت و صنعت در ناترازی بنزین؛ چرا مردم مقصر اصلی نیستند؟
پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم
آثار مخرب مصرف الکل و سیگار در بروز بیماری‌ها
پرداخت مطالبات بازنشستگان در اولویت تأمین اجتماعی؛ پیگیری برای تأمین منابع ادامه دارد
۳ سانحه مرگبار طی یک هفته در بزرگراه‌های تهران؛ هشدار دوباره به رانندگان و عابران
سانحه جاده‌ای در جنوب قاهره با ۱۴ کشته و زخمی
 دستیار قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
اقتصاددان معروف آمریکایی: خداحافظ پترودلار
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
هفته جاری فقط ۶ نفتکش از تنگه عبور کردند
علت انتخاب مجدد همتی برای بانک مرکزی مشخص شد: پزشکیان هنوز هم متوجه نشده است چرا همتی استیضاح شد!
«ایران امام رضا (ع)؛ خون‌خواه و جان‌فدا» شعار محوری دهه پایانی صفر شد
پیش‌بینی پاییز پر بارش در ایران؛ لطفا غافلگیر نشوید
رویترز: هشدار شدید ایران به کشورهای عربی، باعث توقف حمله آمریکا شد
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top